Fruitvliegjes, hoe kom ik er vanaf?

Koeling.

De coolste oplossing voor dit probleem is – je raadt het al – de koelkast. Bewaar (over)rijp fruit altijd in de koelkast, net als geopende voedselbronnen. Zodra je de bron van de fruitvliegjes hebt ontdekt, plaats dit dan op een bord in de koelkast. Bij de temperatuur zullen de fruitvliegjes niet langer dan 24 uur overleven, waardoor je de zwerm wegwerkt.

Snelle vermenigvuldiging

Wil je net aan je gezonde snack van de dag beginnen, zie je een zwerm kleine, zwarte beestjes rond de mango of banaan hangen. Logisch dat je dan besluit om toch voor die chocoladereep te gaan. Maar, de fruitvliegen blijven niet alleen boven de fruitschaal hangen. Binnen de kortste keren hebben die vieze beestjes ook andere interessante delen van je huis of appartement ontdekt. En: ze vermenigvuldigen zich snel.

Meer tips

Hugoo heeft het probleem onder de loep genomen, en dit is wat je nog meer kan doen om te voorkomen dat er nog langer fruitvliegjes in je huis rondwaren:

  1. Zorg ervoor dat er geen resten van fruit of andere etenswaren onbedekt in huis rondslingeren. Gooi fruitschillen en resten ook niet binnen weg, maar in een vuilcontainer.
  2. Laat geen vaat- en etensresten op het aanrecht achter en leeg de vuilnisbak dagelijks. 
  3. Vliegjes houden van de geur van fruit. Gebruik dus geen schoonmaakmiddelen met een fruitgeur.
  4. Kruidige geuren kunnen de kleine vliegende beestjes niet tegen. Een basilicum- of rozemarijn plant in huis helpt goed!
  5. Plaats een bakje water met azijn dicht bij het probleem in huis als lokmiddel. Ook een schaaltje honing of siroop zal de aandacht trekken van de vliegjes.
  6. Koop een insectenlamp. Bol.com en andere websites staan vol met coole insectenlampen die je graag helpen vliegjes buiten de deur te houden.

Volg ons.

Drosophila Melanogaster klinkt als een gevaarlijk wezen uit de prehistorie, maar het is toch echt de originele naam van het beruchte fruitvliegje. Zo gevaarlijk als het klinkt is die gelukkig niet, ondanks de rode ogen zijn ze maar 3mm groot en alleen dol op iets te rijpe bananen.