Hoe maak ik een palletbank?

Pallets en kussens, meer heb je eigenlijk niet nodig voor een palletbank. Je hebt ze vast wel langs zien komen om Instagram of Pinterest. Van die heerlijke zitjes voor op het balkon. Dat heb je sneller voor elkaar dan je denkt. Koop een set van drie pallets (met dezelfde afmetingen) en heerlijke, zachte kussens en creëer een ideale zithoek op je balkon of in de tuin.

Constructie

Om zeker te zijn van een lekkere zit, wordt het aangeraden om twee pallets op elkaar te zetten en deze met schroeven aan elkaar te bevestigen. Gebruik hiervoor de juiste lengte schroeven. Maak de pallets op een aantal steunpunten aan elkaar vast en schuif deze in een hoek of tegen de zijde van een balkon.

Afmetingen

De ‘Europallet’ is de meest gangbare maat pallet. Kies je voor drie van deze europallets, dan weet je zeker dat deze dezelfde afmetingen hebben. De pallets hebben een breedte van 80 cm en een lengte van 120 cm. De dikte of hoogte van is 14,4 cm. Door het sterke hout kunnen de pallets een gewicht aan van 2000 kilo. Geen zorgen dus als je er met de hele familie op gaat zitten!

Waar koop ik pallets?

Geen zorgen, je hoeft niet op het oud-vuil in je straat te wachten om te hopen dat er een keer een pallet wordt weggegooid. Via internet bestel je in een handomdraai precies de hoeveelheid pallets en afmetingen waar je naar op zoek bent. Check bijvoorbeeld palletcentrale.nl of palletplaza.nl. Wacht niet te lang, want het mooie weer komt eraan!

Volg ons.

Wil je het echt goedkoop houden? Veel mensen laten pallets na een verbouwing voor hun huis liggen. Het is geen gek idee om de pallet voor jouw bank daar op te pikken.