Hoe kom ik van de knoflookgeur aan mijn handen af?

Knoflookgeur aan je handen.

‘Schat, wil jij nog even snijden?’

Je loopt naar het aanrecht en wat tref je daar aan? Alleen nog een ongesneden – maar wel ontleed ui – en twee knoflooktenen. Eerst zaak om je vingers heel te houden, terwijl je de witte kooksoort in minutieuze stukjes probeert te krijgen. Maar je vreest al het moment daarna, want met zeep krijg je die knoflookgeur niet meer van je vingers.

Vaak ligt de oplossing voor je problemen dichterbij dan je denkt. Hugoo heeft dan ook dé oplossing voor knoflookgeur aan je handen: roestvrijstaal. Veeg je handen na het snijden af aan de metalen wasbak en de geur van knoflook verdwijnt. Het roestvrije staal absorbeert namelijk de geur. Je handen met een lepel inwrijven kan natuurlijk ook!

Een pré van deze oplossing: het werkt ook tegen een hardnekkige uiengeur.

Volg ons.

Nu is knoflook een echte smaakmaker, maar vroeger had een teen veel meer betekenis. Ver, ver terug, in de Romeinse tijd dacht men namelijk dat knoflook de kracht in de spieren deed toenemen. De gladiatoren die op gingen voor een gevecht in de arena kauwden vooraf vaak op een teentje. En in de Middeleeuwen werd knoflook ingezet tegen onder meer heksen en de pest. Wat geloof jij?