Hoe pel je een avocado?

Veilig een avocado snijden.

Avocado’s zijn niet aan te slepen. Je hebt ze eetrijp en er zijn vruchten die je nog even moet laten liggen voor je ze in je maaltijd kunt gebruiken.  De peervorm is lekker in een salade, voor op een ham- of vegaburger of naast een gepocheerd eitje: je kunt er van alles mee. Sterker nog, er zijn restaurants die alleen nog maar gerechten maken met de groene peulvrucht.

Wij willen natuurlijk niet dat je je thuis bezeert aan jouw avocadeautje, dus hebben we even op een rij gezet hoe je die donkere schil van het groene lijf afhaalt:

  1. Snij de avocado in de lengte doormidden met een zo scherp mogelijk mes.
  2. Draai nu de twee helften los van elkaar. Hoe rijper de avocado, hoe makkelijker dit gaat.
  3. Zet de scherpe punt van je mes nu in de bruine pit, draai een kwartslag en je wipt de pit eruit.
  4. Lepel het groengele vruchtvlees van beide helften eruit of pel de schil met je handen.
  5. Time to eat!

Maar waarom zijn die peervormige peulvruchten eigenlijk zo populair? Ze zijn lekker, maar ook nog eens extreem gezond. Zo bevat een avocado veel vezels, de zeldzame vitamine E en kalium. Een avocado geeft je daarnaast een verzadigd (fijn & vol) gevoel, dus je hebt daarna voor even geen trek meer.

Volg ons.

Avocadobomen komen oorspronkelijk uit Mexico maar groeien inmiddels in Zuid-Afrika, Brazilië, Colombia, Peru, Chili, Zuid-Spanje en Israël. De bomen worden tegenwoordig op plantages niet groter dan acht meter, maar geef je ze de ruimte, dan kunnen ze tot wel 20 meter lang worden. Oh ja, en er zijn wel 500 verschillende soorten!