Hoe kom je Blue Monday door?

Leuk, die feesttijd in december, maar je weet dat je die leuke momenten weer ergens moet terugbetalen. Of het nu door de kerstkilo’s komt, of door de verwerking van alle verhalen aan de familietafel, in januari voel je je toch net iets sipper dan in de rest van het jaar. Met als hoogtepunt (of dieptepunt) de laatste maandag van een volle week: Blue Monday.

Maandag 17 januari is het weer zover. Hugoo helpt je voor te bereiden.

  1. Haal lekker en gezond eten in huis. Ga op zaterdag al naar de supermarkt en bedenk iets lekkers, maar bovenal iets gezonds voor op de maandag. Leef je zelf uit in de keuken, neem er een paar uur voor, en verras jezelf met een heerlijk gerecht.
  2. Kras 17 januari vast door op je kalender – dan heb je de dag stiekem al gehad.
  3. Trek de lekkerste fles wijn open die je kent. Het liefst een volle rode, waar je na anderhalf glas een beetje rozig van wordt. Niet teveel drinken, uiteraard, want dan wordt 18 januari een Blue Tuesday en zijn we niets opgeschoten.
  4. Plan iets! Zorg ervoor dat je niet alleen zit op deze blauwe maandag. Het is veel fijner om samen met iemand anders te treuren dan alleen.

Tip: Geef een ander een leuk cadeau op Blue Monday. Dan zijn er gelijk twee mensen die zich beter voelen. Een leuke bos bloemen, een sixpack van iemands favoriete speciaal biertje (met glas) of een Pathé Thuis-kaartje bijvoorbeeld!

Volg ons.

De term ‘Blue Monday’ is nog helemaal niet zo oud. Het werd bedacht door de Britse psycholoog Cliff Arnall in 2005. Hij zou wetenschappelijk verantwoorde formule hebben bedacht, waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich slecht voelen. Heeft hij gelijk?