Lockdown 2.0, maar dit kan nog wel

Het was weer een heftige trip-down-memory-lane, de persconferentie van afgelopen zaterdag. Lockdown 2.0, even geen fratsen en grappen meer in een café, bioscopen en theaters dicht, een nare bijsmaak aan de gezelligste maand van het jaar.

Maar, er kan ook nog een heleboel wél. Hugoo trekt je uit het slop met tips op het gebied van uitjes, sporten of een combinatie van die twee. Zo komen we ook deze winter weer door.

  1. Amsterdam Light Festival. De creatieve breinen in de hoofdstad hebben opnieuw een leuke looproute uitgestippeld. Die brengt je van het ene lichtgevende kunstwerk naar het andere object vol lampen en kleuren. Zo loop je met een groepje of lekker alleen van theater Carré, langs dierenpark Artis en voorbij de Oude Schans. Maak een korte stop voor een lekkere mok glühwein in de hand en je waant je voor even in een ander land. Scan de QR-code bij een van de lichtstukken en de route wordt je in een klap duidelijk.
  2. Tennissen. Buitensportlocaties blijven in de lockdown-versie geopend! Pak je racket uit de kast en boek een tennisbaan bij jou in de buurt. Stil zitten we al vaak genoeg, dus kom lekker in beweging met deze klassieke balsport. Ga voor die lovegame!
  3. Vakantiehuisje. ‘Run op boekingen bij vakantieparken’, kopte RTL Nieuws afgelopen week. Veel gezinnen en vriendengroepen zijn rond de Kerstdagen en Oud & Nieuw op zoek naar een plek om tot rust te komen. Vakantiehuisjes op de Veluwe, in Zeeland of op de Waddeneilanden zijn een prettige accommodatie, die je nog steeds mag boeken!
  4. Wintersport- of zon. Vergeet niet dat je gewoon mag reizen. Natuurlijk moet je goed opletten of andere landen Nederlanders wel willen ontvangen. Zo wil Oostenrijk dat je tien dagen in quarantaine gaat voor je de piste op mag, maar in Frankrijk is (tot nog toe) een hoop toegestaan. Houd je liever van de winterzon? Op Curacao is het leven na een roerige tijd weer opgepakt en kan je lekker met je voetjes in het zand friemelen. Of trek naar Andalusië in Zuid-Spanje en kom tot rust. Hasta luego!

Volg ons.

Heb je al gehoord van de nieuwe socialmedia hit Amigos? Nu kroegen en cafés gesloten zijn, zijn huisfeestjes een welkome oplossing. Met Amigos kan je je aanmelden voor huisfeestjes bij jou in de buurt. De organisator kan bepalen hoeveel mensen er komen en of hij of zij jou toelaat. Kies je fijnste feestoutfit en vindt nieuwe amigo’s!