Terug van weggeweest: Stromae

Zo snel als Paul Van Haver – de echte naam van de Belgische artiest Stromae – opkwam, zo snel hoorden we niets meer van hem. Iedereen herinnert zich nog de melodie van Alors On Danse, waarmee Stromae in 2010 de hitlijsten domineerde. Het levert de jonge Belg een top-1 notering op in onder meer Nederland, Frankrijk, Duitsland en – uiteraard – België.

Met de singles Papaoutai en Formidable knalt Stromae de jaren daarna door. Platina platen werden een gewoonte – de albums vlogen in veel landen over de (digitale) toonbank. Zijn nummer Ta Fete werd in 2014 zelfs het lijflied van de Rode Duivels op het WK voetbal in Brazilië.

Regisseren

Maar in 2016 geeft de Belgische zanger aan voorlopig genoeg muziek te hebben gemaakt. Hij gaat zich richten op het regisseren, nummers schrijven kwam op een laag pitje te staan. In april 2018 brengt Stromae nog wel het nummer Defiler uit, vooral om zijn eigen kledinglijn te promoten. Ook hielp hij de populaire band Coldplay met wat extra sound op het nummer Arabesque, dat goed wordt ontvangen.

Een carrière lijkt klaar… tot 15 oktober 2021. Stromae is back, nu met het nummer Santé. We proosten graag samen met hem – en met jou – op nog veel meer van dit.

Stomae
Video afspelen

Volg ons.

Wist je dat Stromae vroeger bekend was onder zijn rappers naam ‘OpMaestro’? Die naam werd al gauw afgekort naar Maestro, maar dat vond de Belg net iets teveel van het goede. Dus veranderde hij zijn muzieknaam in Stromae, wat verdacht veel lijkt op Maestro….