Black Friday: korting op je korting

Er is geen ontkomen meer aan, de 26ste november nadert. En dat betekent: BLACK FRIDAY. Giga kortingen op eigenlijk het hele internet. Er is geen (web)winkel meer te vinden die niet meedoet aan afgeprijsde artikelen of kortingscodes.

Maar, wist je dat Black Friday stiekem eigenlijk al een week eerder begint? Veel Nederlandse webshops zijn al maanden van te voren bezig hun assortiment voor de zwarte vrijdag in te plannen. En om voor een beetje spreiding te zorgen, starten veel van die sites al op maandag 22 november met kortingen. Neem maar vast een kijkje op bol.com of Blokker!

Een bijkomend voordeel als je eerder begint met bestellen is dat je de drukte vooruit blijft. Als iedereen op vrijdag pas zijn of haar favoriet uitkiest, dan kan het zomaar zijn dat jouw artikel uitverkocht is. En – misschien nog wel belangrijker – de bezorgdiensten raken overvol. Dus wees er op tijd bij.

Wil je zeker weten dat jouw artikel ECHT in prijs is verlaagd? Technologiewebsite tweakers.net heeft een handige oplossing. Je kunt daar prijsalerts instellen, waarna je automatisch een notificatie krijgt als een product dat jij wilt hebben, sterk in prijs is gedaald.

Volg ons.

Hoe kan het ook anders, maar Black Friday is natuurlijk afkomstig uit de Verenigde Staten. De koopjesdag valt standaard de dag na Thanksgiving Day, een nationale feestdag op de vierde donderdag in november in de VS. Een dag later hebben veel Amerikanen een dag vrijaf – ideaal dus voor een lange rij voor een winkel.