De ultieme ontknoping in de Formule 1

Zondagmiddag, Abu Dhabi. Dan wordt de ultraspannende strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton beslist. Dé Formule 1-race die je niet mag missen. Om iedereen van het gevecht te kunnen laten genieten, tonen veel tv-aanbieders de race gratis aan klanten. Krijgen we voor het eerst in de geschiedenis een Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1?

Tijdschema
Je mag eigenlijk niets missen van de strijd tussen Verstappen en Hamilton. Ieder detail is belangrijk, nu het verschil in punten exact 0 is. Hieronder zetten we de juiste (Nederlandse) tijden voor de kwalificatie en race op een rijtje.

  • Vrije training: zaterdagochtend tussen 11.00 uur en 12.00 uur wordt de laatste derde vrije training verreden.
  • Kwalificatie: zaterdagmiddag (Nederlandse tijd) begint de kwalificatie om 14.00 uur. Om 15.00 uur weten we of Verstappen poleposition heeft gepakt.
  • Race: zondagmiddag om 14.00 uur is het dan zover, dan beginnen de coureurs in Abu Dhabi aan de allesbeslissende race.

Viaplay in 2022
Hoe spannend de strijd ook, Hugoo denkt graag vooruit. Na dit seizoen neemt het Scandinavische Viaplay namelijk de rechten van Ziggo Sport over. Geen Olav Mol meer in de commentaarpositie, geen Jack Plooij meer in de pitstraat en geen Robert Doornbos meer de studio voor de broodnodige uitleg. Deze week werd duidelijk wat een abonnement bij deze nieuwe zender gaat kosten. Voor €13,99 per maand kun je blijven kijken naar de Formule 1, de Bundesliga en vanaf augustus 2022 ook de Engelse Premier League.

Volg ons.

Het is niet zo vreemd, maar Max Verstappen en Lewis Hamilton lopen ook als het om salaris gaat voor op de rest van de coureurs. Exacte inkomens worden door de teams altijd geheim gehouden, maar Hamilton zou goed zijn voor zo’n 40 miljoen euro per jaar. Verstappen blijft iets achter, maar zou volgens insiders op circa 33 miljoen euro per jaar uitkomen.