Hoe hoog moet een dartbord hangen?

De juiste hoogte en afstand.

De wedstrijdhoogte van een dartbord wordt bepaald aan de hand van de roos (bulls eye). Die moet op een hoogte van 173 centimeter hangen. Voor de werpafstand dien je een streep te trekken op 237 centimeter van de muur waaraan het dartbord hangt. Handig is om een houtje neer te leggen op de streep, zodat niemand van je maten vals kan spelen.

Dartbordkast

Darts is natuurlijk een ideaal spelletje voor in de kroeg. Maar ook thuis kan je mooie avonden creëren door een professioneel dartbord op te hangen. Via Dartshopper vind je stijlvolle dartbordkasten, waarmee je het bord verstopt als je het niet nodig hebt. Klap de kast open en je maten staan in de rij om een pijltje te gooien.

Spelregels

Hoofdrekenen is wel een pré. Het begin is makkelijk, beide spelers beginnen op 501 punten. Daarna krijgt iedere speler om de beurt de mogelijkheid om drie pijlen te gooien. De score die je gooit haal je van de 501 punten af. Het dartbord heeft 20 getallen, een bulls eye (50 punten) en het groene rondje daaromheen (25 punten). Ieder getal heeft ook een dubbel – het bovenste vakje (rood of groen), en een triple – in het midden. Gooi je de pijl in een van deze twee vakjes dan gaat de score van die pijl keer 2 of keer 3. Uiteindelijk moet je finishen met een dubbel of in de roos.

Volg ons.

Wist je dat vijfvoudig wereldkampioen darts Raymond van Barneveld voor zijn profcarrière postbode was in Den Haag? ‘S avonds legde hij de post neer en pakte zijn pijlen op. Dat leverde hem in 1998 zijn eerste wereldtitel en status van BN’er op.