Hoe jaag ik duiven weg?

Glinsterende objecten.

Wie nog een CD in huis heeft, heeft de oplossing voor het wegjagen van duiven. Maak een slinger van CD’s (die je toch nooit meer gaat draaien) en hang deze buiten je raam of boven op je balkon op. Duiven zullen door het glinsterende rondje worden afgeschrikt en komen niet meer voor je raam koeren. Pak dat oude singeltje en weg is de duivenoverlast!

Natuurlijke wekker

Een natuurlijke wekker is fijn, maar een continu geroekoe om 06.00 uur ’s ochtends is verre van ideaal. Duiven zijn ook nog eens honkvast. Als deze vogels eenmaal een plek hebben gevonden om een nest te maken, dan verlaten ze die plek niet snel. Balen dus, als dat precies bij jouw raam of balkon in de buurt is. Duiven wegjagen is één, maar zorg er ook daarna maar eens voor dat duiven wegblijven!

Meer tips

Hugoo zou Hugoo niet zijn als hij nog meer oplossingen had voor het duivenprobleem:

  1. Plaats een pinnenrails op de gevel of voor je raam, zodat de duiven in ieder geval niet meer daar kunnen zitten.
  2. Koop een waterpistool – en niet voor je kinderen. Iets minder diervriendelijk, maarja, je wilt toch echt van dat geluid af. Spuit de duiven nat en je zult zien dat ze niet zo snel meer terugkeren.
  3. Een plastic roofvogel op de gevel. Duiven erkennen hun meerdere in een grote kraai (bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Blokker) of een andere vogel. Verplaats deze wel af en toe, want anders raken de vogels er aan gewend.
  4. Een net plaatsen is natuurlijk altijd een goed idee.

Volg ons.

Als duiven worden geboren zijn ze blind en bedekt met een dun geel dons. Na drie tot zes dagen gaan de oogjes pas open en weer een week later beginnen de veertjes met groeien. Een kale duif is dus niet zo’n gek gezicht.